Zorg dat u altijd uw geldige polisgegevens of verzekeringspasje bij u heeft.

Als de nieren minder goed werken, wordt dat verminderde nierfunctie genoemd. Dat kan van invloed zijn op de werking van uw medicijnen. Uw apotheek wil graag weten wat de waarde is van uw nierfunctie om te kunnen nagaan of uw medicatie moet worden aangepast.

Op 25 februari 2012 vindt de Zeldzame Ziektendag plaats in het Dolfinarium in Harderwijk. Het doel is om mensen met zeldzame aandoeningen 'een gezicht te geven' en daarmee aandacht te vragen voor de situatie van mensen die betrokken zijn bij zeldzame ziekten.

UA-middelen zijn zelfzorgmiddelen die uitsluitend bij de apotheek verkrijgbaar zijn (UA). Medicatiebewaking en advies van de apotheker zijn nodig voor juist gebruik van deze medicijnen. Om risico┬┤s te beperken, deelt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) Niet Receptplichtige (NR) geneesmiddelen in drie categorie├źn: AV-middelen (algemeen verkrijgbaar), UAD-middelen (alleen verkrijgbaar bij apotheek en drogist), en UA-middelen (uitsluitend bij apotheek).

In de herfst van 2011 heeft de Dienstapotheek een tevredenheidsonderzoek onder tweehonderd bezoekers uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn inmiddels bekend.